kennisevents

Ronde tafel: Case study werkkapitaalmanagement. Rendement in plaats van winst.

  • Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven
  • Datum: 2018-12-11
  • Tijd: 17:00
  • Voor: Relaties

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor deelname aan onze ronde tafel bijeenkomst bij Van der Valk Hotel Eindhoven op 11 december a.s. Tijdens deze bijeenkomst staat het thema “Werkkapitaalmanagement” centraal. Theo Paardekooper RT  neemt ons mee in de wereld van cash-, werkkapitaal- en FX-management. Aan de hand van een real-life business case analyse ontleedt hij op systematische wijze de cash conversion cycle van een bedrijf. Op een praktische en verhelderende manier legt hij zo de verbeterpunten en de waarde in euro’s hiervan bloot. De case is gebaseerd op een grote producent van palmolie halffabrikaten met een omzet van ca. 1,5 mrd euro.

 

De spreker

Theo Paardekooper RT is een gerenommeerd treasury specialist en was eerder al de ‘trusted advisor’ op dit gebied in menig corporate board room. In de afgelopen jaren werkte hij met de treasury teams van Samsung C&T, Toyota, Asics, Tata Motors, Huawei, Toshiba Medical, Beiersdorf en vele andere bedrijven. Hij adviseerde hen bij de opzet en implementatie van hun cash- en liquiditeitsmanagement framework.

 

Wat neemt u aan het einde van deze Ronde Tafel mee naar huis:

  • Een brede blik op de financiële discipline van bedrijven in het algemeen en treasury in het bijzonder;
  • Focus op rendement denken in plaats van denken in winst;
  • Een business case analyse van de werkkapitaal-performance van een bestaand bedrijf met praktische verbeterpunten en take-aways.

Maastricht University kent bij deelname aan deze ronde tafel twee PE-punten toe.

 

Programma
17.00u: Ontvangst met koffie en gebak
17.30u: Aanvang Ronde Tafel
19.30u: Buffet

 

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 23 november a.s. door een e-mail te sturen aan. Mischa Breuer/Esther Haans: bta.eindhoven@fagro.nl. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.  Let op het aantal plaatsen is beperkt.

 

Vragenlijst vooraf

Iedere deelnemer ontvangt per e-mail een vragenlijst om vooraf in te vullen welke anoniem wordt verwerkt. Op basis van de resultaten van deze vragenlijst gaat de gespreksleider op zoek naar de best practices en inspirerende stellingen. Wij streven ernaar tijdens de ronde tafel bijeenkomst zoveel mogelijk tijd te besteden aan de best practices en zo weinig mogelijk aan algemene fact finding.