kennisevents

Ronde tafel bijeenkomst: cijfers tot leven brengen

  • Locatie: Kasteel Limbricht
  • Datum: 2019-12-12
  • Tijd: 17:30 - 20:00
  • Voor: Relaties

Inschrijven voor deze bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk. 

 

Tijdens deze bijeenkomst staat het thema “Cijfers tot leven brengen voor de non-financial” centraal. Hoe vergroot u uw impact als financial? Hoe zorgt u ervoor dat cijfers tot leven komen?

De doelstelling van de financial is om effect te realiseren. Dit kan door financiële concepten, de samenhang tussen de P&L, Balans en Kasstroom terug te brengen tot de essentie die voor de non-financial betekenisvol is en aanzet tot acties om doelstellingen te realiseren. Een voorbeeld van een dergelijke doelstelling kan zijn: “De waarde van één euro verandert niet ongeacht waar je deze realiseert in de “waardenkringloop”.

Aan de hand van de onderstaande vragen nemen we u mee om effectiever financiële informatie om te zetten in relevante acties:

  • Wie ontvangt de informatie en wat is zijn of haar kennisniveau?
  • Herkent u uw eigen beroepsdeformaties?
  • Hoe formuleert u succesvol een handje vol doelstellingen om de belangrijkste voorkomende acties te kunnen onderbouwen?
  • Welke informatie heeft de klant nodig om te komen tot acties?

Tijdens deze sessie formuleren we de essentiële doelstellingen en leggen een link tussen doelstellingen en financiële overzichten.

Deze sessie is niet gericht op de implementatie van BI-tools of communicatie skills. Wij gaan in op de essentie van goed communiceren, het doen begrijpen van de boodschap en de noodzaak van simplificeren van doelstellingen om te komen tot consistente acties voor de non-financial.

We sluiten deze sessie af met een aantal tips en tricks.

Maastricht University kent bij deelname aan deze ronde tafel twee PE-punten toe.

 

Programma

* 17.30 uur: ontvangst met koffie / thee / frisdrank / vlaai

* 18:00 uur: aanvang interactieve plenaire sessie

* 20:00 uur: warm buffet.

Drs. Susan Marcussen-Geelen RC zorgt voor een verdieping van het onderwerp ‘Cijfers tot leven brengen voor de non-financials ’. Susan is een financial met bijna 20 jaar ervaring en heeft meerdere jaren ervaring als trainer/coach en gastdocent. Zij geeft waardevolle tips voor financials hoe met non-financials op de meest effectieve manier te communiceren.