kennisevents

Ronde tafel bijeenkomst: “Inzichten in het commissariaat – een kleurrijk perspectief”

  • Locatie: Oranjerie Roermond
  • Datum: 2019-05-28
  • Tijd: 17:30 - 20:00
  • Voor: Relaties

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de rondetafelbijeenkomst met als thema:

“Inzichten in het commissariaat – een kleurrijk perspectief”

 

Deze interactieve rondetafelsessie gaat over de relatie van de financial en financiële kolom in een organisatie tot de Raad van Commissarissen. Samen proberen we de volgende vragen te beantwoorden:

  • Welke ontwikkelingen spelen in de RvC?
  •  Wat betekent dit voor een doorsnee organisatie?
  •  Wat betekent dit voor ons werk als financial of voor onze financiële vakdisciplines?

Deze sessie wordt geleid door Board in Balance. Board in Balance is een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht uitvoert en onderzoek verricht naar governance. Op basis hun grootste onderzoek, het Grant Thornton Commissarissen-benchmarkonderzoek, worden we op een (beeldende wijze) bijgepraat over ontwikkelingen en inzichten in het (functioneren van) het commissariaat. Op basis hiervan gaan we discussiëren over de betekenis van deze ontwikkelingen voor het werk van de financial.

Het Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek van en uitgevoerd door Aalt Klaassen, Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch van Board in Balance BV en Prof. Dr. Herbert Rijken, werd dit jaar voor de 10e keer uitgevoerd. Eind maart 2019 zijn de resultaten hiervan bekendgemaakt. Voor meer informatie: https://www.grantthornton.nl/commissarissenbenchmarkonderzoek/

 

Gastspreker

Oscar Toebosch is partner van Board in Balance (https://www.boardinbalance.com/nl/) en tevens zelfstandig Consultant/Bestuursadviseur met als aandachtsgebieden Strategieontwikkeling en (integrated) Reporting.

 

Programma

  • 17.30 uur: ontvangst met koffie / thee / frisdrank / vlaai
  • 18:00 uur: aanvang interactieve plenaire sessie
  • 20:00 uur: warm buffet

 

Certificering

Maastricht University kent bij deelname aan deze Rondetafelbijeenkomst twee NBA PE-punten toe.

 

Deelname & inschrijving

Deelname is gratis. U kunt zich tot een week voorafgaand aan deze workshop kosteloos afmelden. Indien u zich later afmeldt zijn wij genoodzaakt € 50,- in rekening te brengen. Ook  indien u zonder berichtgeving deze avond verstek laat gaan. De opbrengst komt ten goede van Stichting ALS.

Inschrijven kan tot en met 17 mei 2019 bij Claudia Linsen (Business Team Assistant): c.linsen@fagro.nl onder vermelding van uw volledige contact- en factuurgegevens. Nadat uw inschrijving is bevestigd is deze definitief. Om de kwaliteit te garanderen wordt de groep klein gehouden en is er plaats voor maximaal 20 deelnemers.

 

Locatie

TheaterHotel De Oranjerie te Roermond.