Ronde tafel: Finance professionals ontwikkelen in een VUCA world

Kennisevents relaties
Locatie:Hotel & Restaurant Groot Warnsborn te Arnhem
Datum:20 maart 2018
Tijd:Ontvangst 17:00 u.

 

 

Let op: deze ronde tafel is vol, inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

 

Finance professionals ontwikkelen in een VUCA world

Hoe u vanuit identiteit succesvol in beweging komt.

 

Organisaties opereren in een VUCA world: verandering, onzekerheid, complexiteit en steeds minder eenduidigheid vormen het dagelijkse speelveld. Dit leidt tot een continue behoefte aan up-to-date inzichten. Finance dient hierbij een sleutelpositie in te nemen en zich, naast haar reguliere taak, te ontwikkelen tot Business partner èn Strategisch partner.

 

Als Finance ziet u de zwaarte en reikwijdte van deze verandering op u af komen. Uw team dient taken en rollen op zich te nemen, die nieuw voor hen zijn. Terwijl het financiële takenpakket zich ook uitbreidt en complexer wordt. Naast verdieping van bestaande competenties, zal de Finance professional in rap tempo nieuwe gedragscompetenties moeten ontwikkelen. De organisatie heeft Finance meer dan ooit nodig.

 

Hoe pakt u dit aan? Hoe krijgt u inzicht in het ontwikkelpotentieel en de ontwikkelbereidheid van uw medewerkers? Hoe verbindt u de nieuwe rollen aan de juiste medewerkers? Waar  begint u, vanuit welke visie en langs welke route? Oftewel, hoe komen Finance en de Finance professional succesvol in beweging?

 

Tijdens de bijeenkomst presenteert Frits Mulder zijn visie, dat het ontwikkelen vanuit menselijke eigenschappen de meest krachtige aanpak is om te vernieuwen en te verbeteren.  Hij neemt u mee in de werking van een kerneigenschap van mensen: het zoeken naar identiteit. Een eigenschap die des te sterker speelt in deze VUCA tijd. Ook vertelt hij over zijn aanpak om vanuit identiteit tot persoonlijk leiderschap te komen en de juiste ontwikkeling als Finance team te realiseren. Dan wordt het u duidelijk wat DNA, ervaringen, gevoelens, houding en bewust en onbewust gedrag hiermee te maken hebben.

 

Na de presentatie gaan we aan het werk met een ‘identiteit proeverij’. Samen met andere deelnemers ontdekt u identiteitsaspecten van het Finance vak, van uw eigen afdeling en van de afdelingen van collega-vakgenoten. U reflecteert hierop en wellicht ook op uzelf. Zo verwerft u nieuwe inzichten om uw visie op het ontwikkelen van Finance professionals verder aan te scherpen. En om hier morgen mee aan de slag te gaan!      

Spreker

Frits Mulder is bedrijfskundige en ondernemer op het gebied van organisatieverandering, leiderschapsontwikkeling, talentmanagement en coaching. Hiervoor werkte hij 22 jaar in de financiële dienstverlening. Door de jaren heen heeft hij ruime expertise ontwikkeld op het gebied van ‘mens en organisatie’.

 

Frits heeft een passie voor ‘identiteit’ en het vanuit identiteit ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. In 2008 studeerde hij cum laude af op dit onderwerp. Hierna volgde hij de postdoctorale opleiding tot ZKM-ConsultantÒ bij (o.a.) prof. dr. H.J.M. Hermans. Momenteel volgt hij een neurowetenschappelijke opleiding over biologische identiteit en de werking van het brein ten aanzien van gedrag en competentieontwikkeling. Frits verzorgt regelmatig presentaties, workshops en managementcolleges over deze onderwerpen.

 

Programma 

17.00    uur       Ontvangst met een hapje en drankje

18.00    uur       Welkomstwoord door Carin Pel

18.10    uur       Presentatie Frits Mulder

20.30    uur       Afsluiting en borrel

 

Deelname Let op: deze ronde tafel is vol, inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is verplicht. Neem voor de mogelijkheid tot deelname voor 10 maart contact op met Petra Elbrecht via p.elbrecht@fagro.nl . Het aantal plaatsen is beperkt. 


Terug naar overzicht