Ronde tafel: Portfolio management

Kennisevents relaties
Locatie:Eindhoven
Datum:30 november 2017
Tijd:Ontvangst 17:00u
PE punten:2

 

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor deelname aan onze ronde tafel bijeenkomst in het Van der Valk Hotel te Eindhoven. Tijdens deze bijeenkomst staat het thema “Portfolio management” centraal.

 

De wereld van vandaag verlangt van iedere onderneming dat zij haar producten en diensten continue innoveert. Het behoeft inmiddels geen betoog meer: de business controller heeft hierin een sturende taak. Aan de voorkant doen zich vraagstukken voor omtrent het verwachte rendement van de verschillende projecten op een hoger niveau: hoe kan de juiste balans tussen rendement en risico worden gevonden?

Onder andere de volgende vragen horen bij deze fase:

  • hoe kunnen “oysters” om worden gezet in “pearls”?
  • hoeveel projecten kan men succesvol begeleiden en financieren in een bepaalde tijd?
  • wanneer moet een project stoppen?

In de volgende fase dient  de controller zich bewust te zijn van de impact van de beheersingsmaatregelen op het succes van de nieuwe propositie.

 

Dit mee-ondernemen vraagt van de controller een business mindset en uiteraard een bepaalde toolkit aan skills en aanpak. In deze ronde tafel gaan we een stuk theorie verbinden met de praktijk.
Het doel is dat deelnemers aan het einde van deze bijeenkomst naar huis gaan met een nieuw bewustzijn van hun rol in dit proces en met concrete handvaten om dit in hun eigen organisatie (verder) vorm te geven.

 

 Ook voor de deelnemers is het een hands-on sessie: input in de vorm van meningen en best practices zijn meer dan welkom.  Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangen de deelnemers een enquête. De antwoorden zullen als vertrekpunt gebruikt worden voor de presentatie.

 

Maastricht University kent bij deelname aan deze ronde tafel twee PE-punten toe.

 

Programma
17.00u: Ontvangst met koffie en hartig hapje
17.30u: Aanvang ronde tafel
19.30u: Buffet

 

Drs. Patrick Schmitz RC zorgt voor een verdieping van het onderwerp ‘Portfolio analyse’. Patrick heeft meerdere jaren ervaring met het sturen van productontwikkeling binnen Canon / Océ. Als business unit controller en lid van het Product Line Management team heeft hij veel ervaring opgedaan in het beïnvloeden van senior management bij het maken van strategische keuzes.   

 

De voorzitter van de ronde tafel is prof. dr. Harold Hassink RA, hoogleraar Bedrijfseconomie en directeur van de opleiding tot registercontroller van de School of Business & Economics van Maastricht University.

 

Aanmelden

Deelname is geheel gratis. Aanmelden kan tot en met 20 november a.s. door een e-mail te sturen aan Mischa Breuer/Esther Haans: bta.eindhoven@fagro.nl. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Uw inschrijving is definitief zodra wij deze aan u bevestigd hebben. 


Terug naar overzicht