Maak kennis met...

19 2018

plaatje collega en junior finance professional Jan Janssens.

“Ik ben Jan Janssens, 24 jaar en inmiddels ruim een jaar in dienst van Fagro als junior finance professional. Momenteel ben ik werkzaam bij ‘De Amerpoort’, een regionale zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg. Hier draag ik bij aan de (financiële) afsluiting van 2017 en help ik bij het optimaliseren van het debiteurenproces in de zorg.”

 

 

Waarom Fagro?

“Destijds heb ik zeer bewust gekozen om de overstap te maken naar Fagro. Met name het totaalpakket dat Fagro te bieden heeft sprak mij aan: de diversiteit in opdrachten bij verschillende soorten organisaties in combinatie met veel aandacht voor persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling.”

 

 “Inmiddels heb ik twee opdrachten afgerond en ben ik bezig met mijn derde opdracht. Over niet al te lange tijd loopt ook dit project af en ga ik weer ergens anders aan de slag. Hierdoor ben ik mijn horizon aan het verbreden en neem ik steeds een kijkje in de keuken van diverse soorten bedrijven. Zo blijf ik mijn eigen kwaliteiten door ontwikkelen: een wisselende werkomgeving en bijbehorend takenpakket doet steeds een ander beroep op me. Zo blijf ik leren én blijft het werk ook leuk en uitdagend!”

 

 

Welke werkzaamheden verricht je?

“Thema’s die naar voren zijn gekomen tijdens mijn opdrachten zijn zowel het meewerken in de operatie op het gebied van financiële administratie als het verbeteren van processen en werkwijzen. Het meest interessante van mijn opdrachten tot nu toe is zien wat er speelt in een sector en specifiek bij een onderneming. Zoals bij mijn tweede opdracht, waarbij ik voor het eerst kennis maakte met de zorgsector. Deze markt is flink in beweging, waarbij ook de rol van Control steeds meer toeneemt. Belangrijk is zowel het financieel denken als het in control zijn als organisatie. Hierin heb ik kunnen meewerken door zowel inzicht te bieden middels rapportage, als het correct financieel afhandelen van het voorgaande jaar zowel qua cashpositie als een correct balansdossier. Hierdoor is het jaar financieel goed afgerond en ook de verwachte opbrengst daadwerkelijk gerealiseerd. Het leerzame van deze opdracht was het ontdekken van hoe de zorgsector werkt en hoe de financiële processen binnen zorgaanbieders zijn ingericht.”

 

 

Wat is jouw ambitie?

“Ik heb de ambitie om binnen een aantal jaren door te groeien naar de functie van business controller. Fagro ondersteunt mij in mijn persoonlijke en vakinhoudelijke groei om dit doel te realiseren. Zo heb ik een persoonlijke mentor waarmee ik kan sparren. Ook volg ik via de Fagro Academy de Masterclass, een programma waarin je gedurende een jaar diverse trainingen en workshops volgt afgestemd op de junior financial. Na de Masterclass word ik in de gelegenheid gesteld om een post-hbo of wo-master te volgen. Daarnaast blijft de Fagro Academy workshops en trainingen aanbieden die ik naar eigen wens en behoefte kan volgen.”

 

 

Hoe vind je de sfeer bij Fagro?

“Naast de externe opdrachten biedt Fagro ook een informeel en gezellig team van collega’s. Mijn standplaats is kantoor Arnhem, hier organiseren ze maandelijkse een vrijdagmiddagborrel en hebben we informele etentjes. Voor Fagro breed organiseert de evenementencommissie meerdere activiteiten per jaar. Zo was er afgelopen jaar onder andere een dagje Bobbejaanland met het hele gezin. Tevens is er jaarlijks een Fagro feest waar je samen met je partner welkom bent. Ook samen met collega’s bij dezelfde klant werken komt voor, wat extra leerzaam is en zeker bijdraagt aan de band met je collega’s.”

 

 

Ook interesse in een carrière bij Fagro? Bekijk dan hier onze vacatures!Terug naar overzicht