Fagro introduceert workshops FinTech

09 2017

 

 

Digitalisering & robotisering: Geen voorbijgaande trend

 

Het lijkt een hype: digitalisering & robotisering. Sla een vakblad open en er wordt gerept over dit onderwerp. Dat digitalisering & robotisering in opkomst is en steeds meer van invloed is op de finance functie is duidelijk. Dat dit echter geen voorbijgaande trend is en het financiële landschap binnen enkele jaren flink zal veranderen, is nog niet voor iedereen helder.

 

Nieuwe eisen aan financial

Met het veranderen van het financiële landschap verandert ook het finance profiel. Om hierin mee te kunnen bewegen worden er nieuwe eisen gesteld aan de financial. Waar er eerder veel te doen was om de veranderende rol van de financial of controller naar business partner, nu komen de eisen aan de financial weer in een heel ander daglicht te staan. De soft skills blijven belangrijk, echter kennis van IT en database programma’s wordt een nieuwe, harde eis.

 

FinTech

Om de Fagro medewerkers voor te bereiden op deze verandering en klaar te maken voor de toekomst, introduceren wij enkele nieuwe workshops onder de naam: FinTech. Het FinTech programma is ontwikkeld in samenwerking met Zuyd Hogeschool. Een serie van vier sessies maakt deel uit van dit programma: één ‘basis’ workshop voor alle medewerkers en afgestemd op het ervaringsniveau van de medewerker volgen er eventueel een of meerdere sessies uit een drietal verdiepingsworkshops.

 

Basis Workshop

Tijdens een vier uur durende eerste basisbijeenkomst wordt er kennis gemaakt met het begrippenkader dat bij FinTech hoort en de impact ervan op het financiële beroep. Er wordt onder andere gesproken over Analytics (o.a. Power BI) en Blockchain. Tijdens deze sessie wordt antwoord gegeven op vragen als: over welke veranderingen praten we? Wat betekenen deze veranderingen voor mijn werk? Wat betekent het om bij klanten te werken die steeds verder gedigitaliseerd/gerobotiseerd zijn? De deelnemers ontvangen 4 permanente educatie punten van het NBA.

 

Verdiepingsworkshop

Afhankelijk van het ervaringsniveau van de medewerker volgen er na deze basisworkshop wellicht een of meerdere van de drie verdiepingsworkshops/werkcolleges. Deze sessies hebben als thema’s: Blockchain, Process Mining en Smart Services. De Blockchain sessie duurt 2 x 4 uur, de twee andere sessies duren elk 4 uur. Door de NBA worden wederom per sessie permanente educatie punten toegekend.

 

Future proof

Met dit initiatief wil Fagro haar medewerkers ‘future proof’ maken. Dit om haar klanten met up tot date kennis te kunnen bedienen & adviseren en daarnaast om de hoge kwaliteit van dienstverlening te waarborgen. Onze slogan ‘Improving your performance’ staat ook hier centraal. Het thema digitalisering & robotisering zal dit jaar als een rode draad door alle in- en externe activiteiten lopen. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte!

 

 

 

 

 

 Terug naar overzicht